Video

26-06-2020: JagersTV 11e aflevering
In deze aflevering gaan we naar Lierderbroek waar Elsemieke met Bertwin Elshof bespreekt wat zij doen om weidevogels te beschermen en er voor te zorgen dat de aantallen toenemen. Samen met nog 8 agrariërs richten zij hun weilanden in om de weidevogels de kans te geven om te overleven. Met Bjorn gaan we kijken welke aantrekkingskracht bloeiende akkerranden hebben. Wild en predatoren maken dankbaar gebruik van deze stroken, predatiebeheer is hierbij belangrijk. In deze aflevering installeert Bjorn samen met Thomas Vennekel van Krefelder vossenvallen een vossen vangsysteem in een nieuw stuk jachtveld en geeft tips en trics over standplaats, lokaas en materiaal.Bron: Jagersvereniging

29-05-2020: JagersTV 10e aflevering
In deze aflevering zijn we te gast bij Landgoed Twickel waar bosbaas Jasper ons meeneemt langs de biotoopverbeterende projecten die worden uitgevoerd op het 4300 hectare tellende landgoed. Daarnaast laat Bjorn zien hoe bij hem kruidenrijke akkerranden worden ingezaaid. www.tickel.nl In 2019 ging onder andere de Jagersvereniging een partnerschap aan met ‘Samen voor Biodiversiteit’ om samen te werken aan het Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Met maar één doel: een rijker Nederland. Een Nederland waar de biodiversiteit floreert. Waardoor de natuur weer rijker en de landbouw weer gezonder wordt. www.samenvoorbiodiversiteit.nlBron: Jagersvereniging

27-05-2020: Reekalfje gevonden met Drone (1e jaar)

Bron: Drone Team

27-05-2020: Weer reekalfjes gevonden met drone.
De afgelopen dagen is er veel gemaaid. Om te voorkomen dat reekalfjes in de maaimachine terecht komen wordt het drone-team van Wildbeheereenheid Winterswijk ingezet om het te maaien veld met de drone af te speuren naar reekalfjes. Het drone-team bestaat uit 10 personen die om de beurt s’morgens vroeg op pad gaan. Vanmorgen werden twee reekalfjes gevonden en hiervan zijn beelden gemaakt.

Bron: Gosse Visser / Drone Team

27-05-2020: reekalfjes gered met drone
Vier reekalfjes gevonden. Gister (26-5-2020) werden we gebeld door een grondeigenaar met het verzoek om te komen zoeken met de drone. Normaal zet ze altijd vlaggen maar er was ondanks dat toch een reekalf in de maaier terecht gekomen. Daarna zijn ze gestopt met maaien. Vanmorgen hebben we met de drone gezocht en we vonden nog 4 piepjonge reekalfjes en een eendennest. We hebben de kalfjes aan de kant gelegd en de grondeigenaar is erbij blijven staan totdat het maaien klaar is. Het eendennest is gemarkeerd en wordt ook gespaard. Een mooie ochtend voor het drone-team van Wildbeheereenheid Winterswijk.

Bron: Gosse Visser / Drone Team

»


De wildbeheereenheid is de vereniging van lokale jachthouders en jagers die uitvoering geeft aan verantwoord en duurzaam wildbeheer.